Fashionista’s aan het woord: Evahelenabreda

In “Fashionista’s aan het woord” nodigen wij instagrammers/bloggers uit om hun inspiratie met ons te delen.
Vandaag hebben we een artikel van jonge fashionista @Evahelenabreda

 Schermafbeelding2017-05-08om180531.png

Hi there! Mijn naam is Eva Breda ik ben 19 jaar en ik ben fashion blogger, online Influencer, Instagram blogger, hoe je het ook wilt noemen. Hoe dan ook, Ik deel mijn outfits en dagelijks leven met de wereld via Instagram en probeer daarmee mensen te inspireren! Ondertussen lukt dat aardig aangezien mijn Instagram de 11,000 volgers heeft aangetikt, woohoo!

Schermafbeelding2017-05-08om175313.png

In mijn dagelijks leven ploeter ik bij mijn bijbaantje (niet zo glamorous), ga ik veeeeeel te vaak uit eten, drink ik liters thee, schiet ik kiekjes van mijn looks, bezoek fashion- en beautyevenementen en reis ik naar de mooiste plekken!Met dat reizen is mijn Instagram eigenlijk in een stroomversnelling beland. Mijn vriend, die ik online ontmoette, komt uit Miami en om elkaar te zien vlogen we op en neer, wat resulteerde in ontelbare bezoekjes aan Miami en natuurlijk de geliefde palmboomfoto’s. Toen hij naar Nederland verhuisde waren wij het reizen niet verleerd en hebben we verschillende plaatsen bezocht zoals Stockholm en Parijs. Op dit moment staan er nog verschillende tripjes in Europa en een bezoek aan Miami op de planning voor de komende maanden. Door al dat reizen en de foto’s die hieruit volgden is mijn volgersaantal hoog opgelopen waardoor mijn Instagram nu meer is geworden dan enkel een hobby. Reizen doe ik nog steeds puur voor mijn plezier en ik kan niet leven van mijn Instagram, wel ben ik ermee bezig alsof het een fulltime job is en door er hard voor te werken haal je er ook veel uit. Zo werk ik samen met leuke merken en fotografen en bezoek ik verschillende evenementen zoals de Amsterdam Fashion week en vele andere.

Schermafbeelding2017-05-08om175546.png

Omdat ik zo vaak reis is het belangrijk goed in te pakken, want hoe houd je je bagage licht maar weet je wel 200 outfits in één koffer te proppen? Ondertussen heb ik dit tot een kunst verheven en ben ik Master in koffers pakken, (wie weet moet ik mezelf laten inhuren, ik denk dat ik er echt talent voor heb, haha)! Zo heb ik naar Stockholm met enkel handbagage 4 winterjassen mee weten te nemen en 5 outfits. Hoe dan? Ik weet het niet. Ik prop, vouw, rol, duw totdat alles erin zit en ik geef niet op. Zwetend en puffend rits ik uiteindelijk mijn koffer dicht en mijn kleding komt er vaak niet heel flatteus uit, eenmaal aangekomen op de bestemming. Maar hé, de meeste hotels hebben een föhn, en die dient prima als strijkijzer. Als blogger on-the-go moet je leren leven volgens dit soort lifehacks. Zo probeer ik altijd veel twee- of driedelige outfits mee te nemen (broek of rok + top + extra laag, bijvoorbeeld een jasje). Zo is het makkelijk om met weinig items veel outfits samen te kunnen stellen door de ene top een keer op die andere broek te dragen. Dit vergt veel voorbereiding en voordat ik vertrek probeer ik dan ook altijd te kijken hoe ik zoveel mogelijk toffe outfits uit zo weinig mogelijk items kan maken.

Schermafbeelding2017-05-08om175938.png

Om altijd nieuwe outfits te kunnen maken, is het belangrijk dat je actief blijft zoeken naar nieuwe items, nieuwe trends en nieuwe inspiratie. Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Instagram. Ik volg veel andere leuke bloggers en fashion accounts waar ik heel veel inspiratie uit haal en met de Fashion Weeks net achter de rug heb ik weer een dosis inspiratie waar ik de komende maanden op kan teren. Wat er echt niet in je kledingkast mag ontbreken dit voorjaar? Ik ben helemaal voor de streepjestrend dus een leuke gestreepte sweater of verticaal gestreepte palazzobroek is een grote DO dit voorjaar. Ook het korset heeft een comeback gemaakt, zij het in een iets meer casual versie. Draag hem over een oversized T-shirt om taille te creëren of draag hem over een oversized blazer. Het maakt een outfit edgy maar toch chic! Ondanks al deze trends is het belangrijkste dat jij draagt waar je je goed in voelt en wat bij jou past. De Boyfriend Jeans trend is dan misschien niet meer de meest hippe trend, maar hé, het liefst loop ik de hele dag rond in een lekkere losse jeans met een veel te rommelige knot. Als jij je dan op je mooist voelt, dan straal je dat ook uit, wat de trends je ook mogen vertellen!

Schermafbeelding2017-05-08om180334.png